Dakry Olive Menu
Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μαγειρέψαμε με Dakry olive με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στον ΣΚΑΙ ! ΠΡΟΣΦΟΡΑ -15% ΚΩΔΙΚΟΣ: DAKRY

Dakry Olive: Στο +72% ο τζίρος το 2023 – Λανσάρισμα 12 νέων κωδικών μέχρι το τέλος του 2024

dakry

Έπειτα από το ταξίδι στη Σουηδία και την παρουσία της στην έκθεση Eco Living Scandinavia & the Nordic Organic Food Fair 2023, η µεσσηνιακή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ελαιολάδου και µελιού, Dakry Olive, κατάφερε να κάνει το πρώτο της εξαγωγικό άνοιγµα και στη σουηδική αγορά, επισυνάπτοντας συµφωνίες µε δύο ατοµικές τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Ιωάννης Κρυφός, συνιδρυτής και διευθύνων σύµβουλος της Dakry Olive, συνοµιλώντας µε το FOODReporter, ανέφερε ότι το 2023 έκλεισε µε θετικό πρόσηµο για τη νεοσυσταθείσα επιχείρηση, ενώ µέσα στην προηγούµενη χρονιά, πραγµατοποιήθηκε µια επιπλέον ανάπτυξη µετοχικού κεφαλαίου.

Σαουδική Αραβία και Σκανδιναβία: Αγορές-στόχοι πενταετίας


«Συνολικά, αποκτήσαµε τέσσερις νέους πελάτες σε εξαγωγικό πλαίσιο, ενώ βρισκόµαστε στο +72% του τζίρου από πέρσι. Το 2023 ήταν µια καλή χρονιά για εµάς, αν και προφανώς, στα τέλη του 2023, ξεκινήσαµε να αντιµετωπίζουµε όλοι µας το ζήτηµα της υψηλής τιµής το ελαιόλαδου» υπογράµµισε ο κ. Κρυφός στο FOODReporter. Ο ίδιος σχολίασε σχετικά µε τις τιµές του ελαιολάδου ότι πλέον είναι αποτρεπτικές σε µεγάλο βαθµό για τους αγοραστές. Όσον αφορά στις αγορές – στόχους της, σε βάθος πενταετίας, η επιχείρηση θα στραφεί προς Σαουδική Αραβία και Σκανδιναβία, ενώ επιδιώκει να επεκτείνει τις εξαγωγές της σε Ρουµανία και Πολωνία.

Οι επιπτώσεις του “salad oil” στην κατανάλωση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου


Ο Ιωάννης Κρυφός επεσήµανε ότι η κατάσταση δυσχεραίνεται µε την έντονη παρουσία και κατανάλωση του γνωστού “salad oil” (µείξη ελαιολάδου µε ηλιέλαιο), του οποίου τα διατροφικά στοιχεία δεν συγκρίνονται σε σχέση µε εκείνα του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, αλλά προτιµάται λόγω της µειωµένης τιµής.

«Ειδικά ο κόσµος στο εξωτερικό, σε ένα πολύ µεγάλο βαθµό δεν ξέρει τη διαφορά του salad oil που θα του παρουσιάσουν συγκριτικά µε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Αντίθετα, δεν µπορείς να βρεις ελληνικό νοικοκυριό το οποίο δεν έχει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Μπορεί να υπάρχει ενηµέρωση των άλλων λαών πάνω στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλλά δεν έχει γίνει ακόµη τρόπος ζωής τους όπως εδώ στην Ελλάδα» προσέθεσε ο ίδιος. Κάνοντας µια πρόβλεψη επί του ζητήµατος, ο Ιωάννης Κρυφός ανέφερε ότι στα επόµενα χρόνια, δύσκολα θα κατέβει η τιµή του ελαιολάδου στα αρχικά επίπεδα, ενώ θεωρεί ότι θα σταθεροποιηθεί η τιµή του ελαιολάδου γύρω στα 7 ευρώ το κιλό, ενώ θα βρίσκονται στα 9 ευρώ τα βιολογικά, πολυφαινολικά ελαιόλαδα.

ελαιολάδου

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του Ιωάννη Κρυφού µε το FOODReporter στην έκθεση Eco Living Scandinavia & the Nordic Organic Food Fair, ο ίδιος είχε µοιραστεί ότι η αγορά θα δει νέα λανσαρίσµατα προϊόντων από τη Dakry Olive µέσα στο 2024. Όπερ και εγένετο: µέσα στο πρώτο τρίµηνο του 2024, η επιχείρηση προχωρά σε νέα λανσαρίσµατα, εµπλουτίζοντας το κωδικολόγιο της µε βασιλικό πολτό και νωπή γύρη, ενώ παράλληλα θα συµπληρώσει στη φαρέτρα της ένα νέο µέλι – ελιξίριο υγείας, το οποίο θα είναι βιταµινούχο µε ενισχυµένο σίδηρο. «Μέσα στο 2024, θα λανσάρουµε περίπου 12 κωδικούς» δήλωσε ο ίδιος στο FOODReporter. Αναφορικά, η οικογενειακή επιχείρηση Dakry Olive ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στα µέσα του 2022, ενώ εξάγει τα προϊόντα της στις εξής αγορές: Ρουµανία, Πολωνία, Αγγλία, Γαλλία, Κίνα και Σουηδία.

ελαιολάδου

Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletterFOODReporter

Πηγή : https://selfservice.gr/dakry-olive-sto-72-o-tziros-to-2023-lansarisma-12-neon-kodikon-mechri-to-telos-tou-2024/

Share your love for Dakry Olive!!
Γιάννης Κρυφός
Γιάννης Κρυφός
Άρθρα: 14