Dakry Olive Menu
Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μαγειρέψαμε με Dakry olive με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στον ΣΚΑΙ ! ΠΡΟΣΦΟΡΑ -15% ΚΩΔΙΚΟΣ: DAKRY

6 πλεονεκτήματα της συμβουλής : “Μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί”



Καλώς ήρθατε στον εικοστό πρώτο αιώνα, όπου η δίαιτα χαμηλών λιπαρών σταδιακά αλλά σταθερά καταργείται προς όφελος μιας δίαιτας υψηλότερων λιπαρών και χαμηλότερων υδατανθράκων. Εδώ και δεκαετίες, ακολουθούμε τη λανθασμένη συμβουλή να τρώμε όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρά και ταυτόχρονα να αυξάνουμε την ποσότητα της ζάχαρης σε ό,τι τρώμε. Ακόμα και μια γνωστή μάρκα συσκευασμένων μακαρονιών με τυρί περιέχει ζάχαρη, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί τα ζυμαρικά και το τυρί πρέπει να είναι εξ αρχής ζαχαρούχα.

olive oil spoon

Το λίπος είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό με πολλά πλεονεκτήματα, ένα από τα οποία είναι η απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D, Ε και Κ. Είναι επίσης συστατικό κάθε κυτταρικής μεμβράνης στο ανθρώπινο σώμα. Σας δίνει ενέργεια, μειώνει την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών (έτσι ώστε να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα μετά από ένα γεύμα) και βοηθά το συκώτι σας να λειτουργεί σωστά. Επιπλέον, ας το παραδεχτούμε, το λίπος ενισχύει τη γεύση του φαγητού.

Επίσης, γνωρίζατε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται κατά περισσότερο από το ήμισυ από λίπος; Για τη βέλτιστη υγεία, ο εγκέφαλος απαιτεί λίπη, ιδιαίτερα κρίσιμα λιπαρά οξέα. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα δεν συντίθενται από το σώμα, οπότε πρέπει να λαμβάνονται μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής.

1. Το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Περίπου 30 πολυφαινόλες βρίσκονται στο υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και προλαμβάνει τις φλεγμονές στον οργανισμό. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου συμβάλλουν στην αύξηση της HDL (“καλής”) χοληστερόλης, ενώ μειώνουν την LDL (“κακή”) χοληστερόλη. Επιπλέον, τα προστιθέμενα αντιοξειδωτικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

2. Το ελαιόλαδο είναι ευεργετικό για το δέρμα.

Τα διάφορα οφέλη του ελαιολάδου έχουν αναγνωριστεί εδώ και γενιές στις μεσογειακές χώρες και το χρησιμοποιούν τόσο μέσα όσο και έξω από το σώμα! Το χρησιμοποιούν ως απολεπιστικό σε ένα scrub με ζάχαρη ή ως ενυδατική κρέμα στο δέρμα. Δεν χρειάζεται να αλείφετε όλο το σώμα σας με ελαιόλαδο για να επωφεληθείτε από τις αντιγηραντικές του ιδιότητες, όπως τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Ε.

3. Απώλεια βάρους με τη χρήση ελαιόλαδου

Πολλοί άνθρωποι στη Μεσόγειο ξεκινούν τη μέρα τους με ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο περιέχει ελαϊκό οξύ, το οποίο έχει χορταστική δράση. Αναστέλλει επίσης την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών, οπότε θα αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και δεν θα επιχειρήσετε να πάρετε εκείνο το μεσημεριανό σνακ με ζάχαρη, όπως περιγράψαμε παραπάνω. Ενώ οι θερμίδες στο ελαιόλαδο είναι υψηλές, η συνολική κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι χαμηλότερη, αν δεν πεινάτε.

4. Υγεία της χοληδόχου κύστης και ελαιόλαδο

Η κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή παγκρεατικών εκκρίσεων και χολής (η οποία, παρεμπιπτόντως, δίνει στα κακά το καφέ χρώμα τους). Οι χολόλιθοι είναι λιγότερο πιθανό να σχηματιστούν όταν τρώτε ελαιόλαδο, επειδή η χολή είναι απαραίτητη για τη διάσπαση του λίπους και την απορρόφηση μέσω του εντερικού τοιχώματος.

5. Το ελαιόλαδο για την υγεία του εντέρου

Οι πολυφαινόλες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα ή ενδεχομένως να προκαλέσουν καρκίνο. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου βρέθηκε να επιβραδύνεται με την κατανάλωση ελαιολάδου σε διάφορες φάσεις της νόσου, σύμφωνα με μια μελέτη. Γιατί λοιπόν να μην το αξιοποιήσετε για να προλάβετε τον καρκίνο εξαρχής; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κάνετε τις συνιστώμενες κολονοσκοπήσεις μετά τα 50, αλλά σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβετε το ελαιόλαδο στην τακτική σας ρουτίνα ως προληπτικό βήμα.

6. Το ελαιόλαδο μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Το ελαιόλαδο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που έφαγαν ένα γεύμα προετοιμασμένο με ελαιόλαδο είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από εκείνους που έφαγαν ένα γεύμα προετοιμασμένο με καλαμποκέλαιο. Το καλαμπόκι είναι άμυλο και ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλότερα από τις ελιές, οπότε αυτό είναι λογικό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Ας μιλήσουμε για το πώς να πάρετε το ελαιόλαδο μετά από όλη αυτή τη συζήτηση για τα πολλά οφέλη του. Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι το να καταναλώσετε μια πλήρη δόση ελαιολάδου με άδειο στομάχι πρωί-πρωί μπορεί να είναι πρόκληση. Στην πραγματικότητα, αν πίνετε πολύ λάδι, μπορεί να σας αναστατώσει το στομάχι, αν δεν το έχετε συνηθίσει. Ακολουθούν μερικές πρόσθετες επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε.

Ξεκινήστε με μια κουταλιά της σούπας και αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Μια άλλη μέθοδος είναι να αναμείξετε το ελαιόλαδο με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ. Το κάνει πολύ πιο ελκυστικό και ο χυμός λεμονιού βοηθάει στην πέψη του λαδιού. Ο χυμός λεμονιού έχει επίσης συνδεθεί με την καλύτερη λειτουργία του ήπατος. Από ένα υγιές συκώτι παράγεται περισσότερη χολή, η οποία απαιτείται για την κατάλληλη πέψη των λιπών (και των ελαίων) στο λεπτό έντερο.




Εφαρμογή του ελαιολάδου στην κουζίνα

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, μπορεί να μην θέλετε να το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σε υψηλές θερμοκρασίες. Ενώ φαίνεται να είναι πιο σταθερό από άλλα φυτικά έλαια, όταν μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες, όλα τα έλαια διασπώνται και χάνουν τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους. Επιπλέον, η οξείδωση που συμβαίνει κατά το μαγείρεμα μπορεί να παράγει ουσίες που στοχεύουν τους υγιείς ιστούς του σώματος. Όταν μαγειρεύετε σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να είναι προτιμότερο ένα πιο σταθερό λίπος με λιπαρά οξέα με μικρότερη αλυσίδα, όπως το λάδι καρύδας ή το λάδι αβοκάντο.

Έτσι, αντί να χάνετε τα πλεονεκτήματα του ελαιόλαδου για την υγεία σας μαγειρεύοντάς το, ρίξτε στον εαυτό σας ένα σφηνάκι για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.




Άσπρο πάτο!

Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας 750ml
Extra Virgin Olive Oil - 750ML BOTTLE Είναι ένα γυάλινο μπουκάλι πολύτιμο σαν θησαυρός, διότι περιέχει τις χρυσές σταγόνες της ευεξίας. Πρόκειται για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πρώτης ποιότητας, που παράγουμε από τα κτήματα των προγόνων μας με έναν ιδιαίτερο, παραδοσιακό τρόπο, διαλέγοντας τις ελιές κυρίως με το χέρι.
Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο - Μεταλλικό δοχείο 5 λίτρων
Extra Virgin Olive Oil - 5LT CAN Αυτό το μεταλλικό δοχείο  περιέχει το ελιξίριο της υγείας. Πρόκειται για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πρώτης ποιότητας, που παράγουμε από τα κτήματα των προγόνων μας με έναν ιδιαίτερο, παραδοσιακό τρόπο, διαλέγοντας τις ελιές κυρίως με το χέρι.
Αφιλτράριστο Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml- Premium γυάλινο μπουκάλι
Premium Bottle Extra Virgin Olive Oil - 500ML BOTTLE Το ακατέργαστο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έρχεται στο τραπέζι σας απευθείας από το ελαιουργείο, μέσα σε ένα κομψότατο δοχείο. Σας προσφέρουμε με αγάπη τον θησαυρό που παράγουμε από τα κτήματα των προγόνων μας με έναν ιδιαίτερο, παραδοσιακό τρόπο, διαλέγοντας τις ελιές κυρίως με το χέρι.
Ελιά
ελαιόλαδο προς την εν υγεία χρήσιν άριστον. Αναφέρει ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες κατά του έρπητος και της άφθας. Αναφέρει επίσης ότι το ελαιόλαδο

Τα οφέλη του “υγρού χρυσού” – εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής, όπου, από την αρχαιότητα, οι πρόγονοι είχαν συνειδητοποιήσει την αξία του. Όπως είναι γνωστό, ο Όμηρος είχε…

Share your love for Dakry Olive!!
Dakry Olive
Dakry Olive
Άρθρα: 6