Dakry Olive Menu
Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μαγειρέψαμε με Dakry olive με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στον ΣΚΑΙ !

Σε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να βοηθήσει το βάμμα πρόπολης;

Το βάμμα πρόπολης είναι ένα αλκοολούχο διάλυμα από καθαρό οινόπνευμα και πρόπολη. Κατά τη διάρκεια περίπου 6 εβδομάδων, τα ενεργά συστατικά της πρόπολης διαλύονται σε αλκοόλ και λαμβάνεται ένα βάμμα.
Έχει καστανοκόκκινο χρώμα και είναι ιδανικό φυσικό αντιβιοτικό. Πράγματι, το βάμμα πρόπολης είναι ένα εντελώς φυσικό ελιξίριο προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Στη σύγχρονη εναλλακτική ιατρική χρησιμοποιείται ως τονωτικό και δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται και «φυσικό αντιβιοτικό».

Η πρόπολη αναφέρεται στο υλικό που λαμβάνεται από τις μέλισσες από φυτά, το οποίο χρησιμοποιούν για την κατασκευή και τη συντήρηση των κυψελών τους.

Εκτός από τη γύρη, το κερί, τον βασιλικό πολτό και το μέλι, η πρόπολη είναι ένα από τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες. Οι μέλισσες συλλέγουν αυτή την κολλώδη ουσία και την ανακατεύουν με κερί, γύρη και ένζυμα για να δημιουργήσουν μια πάστα. Αυτή η πάστα χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για την απολύμανση και τη σφράγιση της φωλιάς τους, καθιστώντας την αδιάβροχη και αποτρέποντας ξένες εισβολές οποιουδήποτε μεγέθους. Κρατά αποτελεσματικά τα μικρόβια, τα βακτήρια, τα μυρμήγκια και τα ποντίκια. Είναι ενδιαφέρον ότι οι εισβολείς που εισέρχονται στην κυψέλη σκοτώνονται και η πρόπολη χρησιμοποιείται για την ταρίχευση των πτωμάτων τους, διατηρώντας ένα καθαρό και αποστειρωμένο περιβάλλον. Η πρόπολη περιέχει σημαντική ποσότητα ρητίνης, κεριού, αιθέριων ελαίων και γύρης. Επιπλέον, περιέχει αρωματικές ουσίες, σάκχαρα, βάλσαμα, τερπένια και άλλα. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες, βοηθά στην επούλωση πληγών, διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βρίσκει εφαρμογή στην κοσμετολογία.

Δοσολογία: για αναδιατύπωση ή αναδιατύπωση.

Το βάμμα πρόπολης χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με άλλες ουσίες για να επωφεληθούν από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Για παράδειγμα, ένα μείγμα βάμματος και θαλασσινού νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παθήσεις όπως η αμυγδαλίτιδα, η φαρυγγίτιδα και τα οδοντικά προβλήματα. Συνιστάται να κάνετε γαργάρες με αυτό το μείγμα σε αναλογία 1:10. Το ίδιο μείγμα μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την ιγμορίτιδα εισπνέοντάς το από τη μύτη. Σε περιπτώσεις μολύνσεων του αυτιού, αραιώστε το βάμμα πρόπολης σε χλιαρό νερό σε αναλογία 1:1, μουλιάστε ένα βαμβάκι σε αυτό και τοποθετήστε το στο αυτί. Για αναπνευστικά προβλήματα, η προσθήκη μιας σταγόνας βάμματος πρόπολης σε 5 ml χλωριούχου νατρίου ή η απευθείας εισπνοή του μπορεί να είναι ευεργετική. Για να ενισχύσετε τη συνολική ευεξία, η προσθήκη 15-20 σταγόνων βάμματος στο γάλα ή στο νερό μπορεί να βοηθήσει με γαστρεντερικά προβλήματα. Επιπλέον, το βάμμα πρόπολης μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά ως λοσιόν για διάφορα δερματικά προβλήματα όπως πληγές, μυκητιάσεις και έρπητα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σε περίπτωση ασθένειας για να διασφαλίσετε τη σωστή διάγνωση και να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του προϊόντος.

Οφέλη: επαναδιατύπωση με διαφορετικές λέξεις.

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τα πλεονεκτήματα της πρόπολης για την ανθρώπινη υγεία, με το βάμμα πρόπολης να είναι η πιο βολική μορφή για κατανάλωση.

Λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό.

Έρευνες δείχνουν ότι το βάμμα πρόπολης έχει ισχυρές αντιβιοτικές ιδιότητες και μπορεί να είναι μια ασφαλής επιλογή για την καταπολέμηση μικροβίων και βακτηρίων. Λειτουργεί ως εξαιρετική πηγή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την προστασία του οργανισμού και την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Επιπλέον, αυτό το «αντιβιοτικό της φύσης» επιδεικνύει αναλγητικές ιδιότητες και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή, καταπολεμά αποτελεσματικά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, τη γρίπη, το κρυολόγημα και τις μυκητιάσεις, ενώ παράλληλα ανακουφίζει από διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Τα πλεονεκτήματα της πρόπολης, σε σύγκριση με τα συμβατικά αντιβιοτικά όπως η πενικιλλίνη, η στρεπτομυκίνη ή η τεραμυκίνη, είναι άφθονα. Κατά κύριο λόγο, τα σύγχρονα φάρμακα συχνά χρησιμοποιούνται κατά λάθος, με αποτέλεσμα τη μειωμένη αποτελεσματικότητά τους. Το ανθρώπινο σώμα αναπτύσσει μια ανοχή στις δραστικές ουσίες των αντιβιοτικών, καθιστώντας έτσι τα βακτήρια πιο ανθεκτικά. Το βάμμα πρόπολης χρησιμεύει ως εναλλακτική λύση για τη μείωση της άσκοπης χρήσης φαρμάκων. Επιπλέον, ενώ πολλά αντιβιοτικά έχουν δυσμενείς επιπτώσεις σε ορισμένα άτομα, η πρόπολη φαίνεται να έχει αποκλειστικά θετικά αποτελέσματα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η σημαντική επίδραση του βάμματος πρόπολης στην ανθρώπινη υγεία οφείλεται στην υψηλή του δράση. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει προστασία από λοιμώξεις. Με περισσότερες από 300 διαφορετικές ουσίες, το προϊόν είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, ενισχύει την παραγωγή ιντερφερόνης και διεγείρει τόσο την κυτταρική όσο και τη χημική ανοσία. Κατά συνέπεια, το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται ισχυρότερο και η αναγέννηση των κυττάρων επιταχύνεται. Το βάμμα αναστέλλει επίσης τον εκφυλισμό των κυττάρων και ακόμη και έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Είναι μια φυσική ουσία που δρα τόσο ως αντιαλλεργικό όσο και ως αντιοξειδωτικό.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές δράσεις του βάμματος πρόπολης είναι οι αντιισταμινικές του ιδιότητες. Αυτό το γνωστό αντιοξειδωτικό προϊόν χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των αλλεργικών συμπτωμάτων όπως η ρινίτιδα και ο κνησμός. Όταν συνδυάζεται με γύρη, επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης και βοηθά στην ανάπτυξη σταδιακής ανοσίας. Επιπλέον, προστατεύει αποτελεσματικά τη βιταμίνη C από την οξείδωση.

Το δέρμα προστατεύεται.

Το δέρμα μας εμφανίζει συχνά ακμή, σπυράκια και διάφορες φλεγμονές, με αποτέλεσμα να έχει μια θαμπή εμφάνιση. Η αντιφλεγμονώδης και αντιική δράση του βάμματος πρόπολης προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία του δέρματος. Βοηθά στην καταστολή των ενζύμων που προκαλούν φλεγμονή και διεγείρει τα κύτταρα των μακροφάγων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα, οι πόροι αποφράσσονται, το δέρμα ηρεμεί και η χαμένη του λάμψη αποκαθίσταται. Οι αντισηπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του βάμματος πρόπολης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για τη θεραπεία εγκαυμάτων, πυόδερμα και έρπητα. Επιπλέον, υποστηρίζει την ανάπτυξη των κυττάρων και έχει θετική επίδραση σε περιπτώσεις αλωπεκίας.

Share your love for Dakry Olive!!
Γιάννης Κρυφός
Γιάννης Κρυφός
Άρθρα: 14

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter