Dakry Olive Menu
Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ποια είναι τα 5 οφέλη του μελιού για την υγεία;

το μέλι χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό και ως καλλυντικό λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων, Εδώ και σχεδόν 8.000 χρόνια.

Τα οφέλη για την υγεία είναι πολυάριθμα και έχουν αποδειχθεί μέσαπό δεκάδες επιστημονικές μελέτες.

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για την προσθήκη τους στην καθημερινή σας διατροφή, ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να το κάνετε άμεσα.

1. για την Ενυδάτωση του δέρματος

Το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και της ακμής. Οι ενυδατικές ιδιότητες του μελιού οφείλονται στην περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, η οποία αυξάνει την ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί νερό. Το μέλι μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα, να συνδυαστεί με άλλα φυσικά συστατικά (π.χ. αβοκάντο, ελαιόλαδο, λεμόνι) για την παρασκευή σπιτικών κρεμών προσώπου ή να αγοραστεί ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Για να ενυδατώσετε βαθιά το δέρμα του προσώπου, εφαρμόστε μέλι απευθείας μετά από ένα ζεστό ντους και ξεπλύνετε με άφθονο νερό μετά από 20 λεπτά.

2. εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών

Τα αντιοξειδωτικά που καταναλώνουμε από τη διατροφή μας αποτρέπουν τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν χρόνιες ασθένειες όπως η γήρανση και οι καρδιακές παθήσεις. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του μελιού, τόσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Για να αποφύγετε την υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά η ημερήσια κατανάλωση μελιού να μην υπερβαίνει τη μιάμιση κουταλιά της σούπας.

3. φάρμακο για το Hangover

Μετά από μια νύχτα βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ, λίγο μέλι στο ψωμί είναι ό,τι πρέπει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Αγγλικής Βασιλικής Εταιρείας Χημείας, το μέλι είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για το hangover. Η ευεργετική του δράση οφείλεται στη φρουκτόζη, η οποία βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίσει και να απορρίψει γρηγορότερα το αλκοόλ.

4. θεραπεία του βήχα

Ποιος δεν έχει πιει ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι με μέλι όταν έχει πονόλαιμο ή βήχα, και σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, το μέλι προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στα παιδιά που δεν μπορούν να κοιμηθούν λόγω επίμονου βήχα, αλλά και στους μεγαλύτερους ανθρώπους το μέλι έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

5. επούλωση πληγών

Ίσως η πιο γνωστή εφαρμογή του μελιού στην ιατρική πρακτική είναι η θεραπεία των πληγών και του πόνου- μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Scientific World Journal έδειξε ότι το μέλι προάγει την αναγέννηση των ιστών και ελαχιστοποιεί τον σχηματισμό ουλών μετά από τραυματισμό.

Share your love for Dakry Olive!!
Γιάννης Κρυφός
Γιάννης Κρυφός
Άρθρα: 26

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter