Dakry Olive Menu
Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

πέρλες Βαλσάμικο: τα οφέλη του για την υγεία

το λατινικό balsamum είναι Ο όρος από όπου προέρχεται η λέξη “βαλσάμικο”, που μεταφράζεται σε θεραπεία. Αυτό το ξύδι παρασκευάζεται με μούστο σταφυλιού, είτε εξ ολοκλήρου είτε εν μέρει.

Όσο περισσότερο παλαιώνει ένα βαλσάμικο ξύδι μέσω της διαδικασίας ζύμωσης, τόσο πιο έντονα γίνονται τα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η προμήθεια αυθεντικού βαλσαμικού που έχει ωριμάσει για 12 χρόνια μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Το αραιωμένο βαλσάμικο ξύδι μπορεί να έχει λιγότερα προβιοτικά και ένζυμα, καθώς πολλά εξ αυτών περιέχουν πρόσθετα όπως μαύρη ζάχαρη, καραμέλα και γαλακτωματοποιητές.

Μια μικρή ποσότητα αληθινού βαλσάμικου είναι το μόνο που χρειάζεται για να βελτιώσετε τη γεύση του φαγητού, σε αντίθεση με την κρέμα Βαλσάμικου ή άλλες απομιμήσεις που μπορεί να απαιτούν περισσότερα.

παρακάτω παραθέτονται τα οφέλη από την κατανάλωση Βαλσάμικου:

πέψη βαλσάμικο
  • μπορεί να υποστηρίξει την πέψη παρέχοντας ένζυμα και προβιοτικά που προάγουν μια υγιή εντερική χλωρίδα. Τα άτομα που περιλαμβάνουν τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικά στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν μειωμένο φούσκωμα και βελτιωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
  • Στη διαδικασία της ζύμωσης, δημιουργούνται ενώσεις, ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αμινοξέων, γνωστή ως αντίδραση Maillard. Αυτή η χημική αντίδραση συμβαίνει μεταξύ αμινοξέων και αναγωγικών σακχάρων, προσθέτοντας χρώμα και γεύση στα τρόφιμα. Η αντίδραση ανακαλύφθηκε από τον διάσημο Γάλλο χημικό Louis-Camille Maillard το 1912 κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για τη σύνθεση πρωτεϊνών. Αυτές οι ενώσεις παίζουν ρόλο στην προστασία του στομάχου από το οξειδωτικό στρες και βοηθούν επίσης στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης διαβήτη και νόσου Αλτσχάιμερ.
  • Σε αφθονία σε πολυφαινόλες, αυτές οι ενώσεις μπορούν να βρεθούν συνήθως σε διάφορα τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής καθώς και στο βαλσάμικο. Παίζουν βασικό ρόλο στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης, μειώνοντας τελικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και αποτρέποντας τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.
  • Τα άτομα που μπορεί να έχουν ευαισθησίες στα θειώδη είναι σε θέση να καταναλώνουν με ασφάλεια βαλσάμικο, καθώς τα θειώδη είναι φυσικά και δεν προστίθενται ως συντηρητικό. Τα θειώδη μπορούν επίσης να βρεθούν στο τυρί, στο βιολογικό κρασί και στο αυθεντικό βαλσάμικο λόγω της φυσικής διαδικασίας ζύμωσης.

Share your love for Dakry Olive!!
Γιάννης Κρυφός
Γιάννης Κρυφός
Άρθρα: 26

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter